Зеленський у зверненні анонсував важливі переговори для України та нові санкції РНБО

Читать на русском
Робота на зовнішньополітичному напрямі цього тижня ще не закінчена – незабаром очікуються ще одні важливі переговори. Про це у своєму вечірньому зверненні заявив президент Володимир Зеленський.
Фото: Офіс президента України

Робота на зовнішньополітичному напрямі цього тижня ще не закінчена – незабаром очікуються ще одні важливі переговори.

Про це у своєму вечірньому зверненні заявив президент Володимир Зеленський.

«Цього тижня ми ще не закінчили заплановану міжнародну роботу. Ще будуть важливі переговори для України. І вже готуємось до наступних тижнів. Ми жодного дня не будемо зменшувати нашу міжнародну активність, зокрема те, що стосується Формули миру, гарантій безпеки для України на шляху в НАТО і домовленостей із партнерами щодо зброї для України та щодо санкцій проти росії», – сказав Зеленський.

Він додав, що РНБО вже готує нові рішення щодо санкцій проти країни-агресора.

Головне із вечірнього звернення президента:

  • Провів засідання Ставки – дуже детальне, сфокусоване насамперед на передовій. Снаряди, озброєння, техніка. Раціональність використання снарядів, поставки партнерів та наше, українське виробництво. Логістика.

  • Була важлива доповідь керівника ГУР Буданова щодо ситуації на території Білорусі – дуже уважно стежимо, що там відбувається з точки зору безпеки. Станом на сьогодні масштабних загроз немає.

  • Провів нараду щодо трансформації України. Сьогодні – щодо військової освіти. Весь досвід наших воїнів, усі набуті компетенції українців та українок у війні, наш спільний з партнерами новий досвід оборони – все це має інтегрувати до оновленої української військової освіти.

  • Взяв участь у розмові в Америці – на конференції за участю керівників найбільших та найперспективніших глобальних компаній, найбільших філантропів. Інвестиції, робочі місця в Україні, підтримка нашої держави та людей. Наразі українці розкрили величезний потенціал нашої країни. Весь він спрямований на наш захист. Але коли ми завершимо війну, український потенціал має бути інвестовано в український розвиток.

«Україна стала глобальною силою. І має стати силою глобального розвитку. Впевнений, так і буде», – підсумував президент.

Нагадаємо, нещодавно Зеленський пояснив, чим гарантії безпеки від G7 відрізнятимуться від Будапештського меморандуму.

Крім того, президент розповів, якими будуть наступні кроки України на шляху до НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: