Президент Литви розповів, якою була реакція лідерів НАТО на критику Зеленського

Читать на русском
За словами литовського лідера, багато політиків на саміті у Вільнюсі вважали критику на свою адресу незаслуженою.
Фото: Reuters

Президент Литви Гітанас Науседа розповів про першу реакцію керівників НАТО на слова Володимира Зеленського про те, що невизначеність на запрошення України є ознакою слабкості Альянсу.

Заяву, присвячену цій темі, Науседа зробив в інтерв'ю LRT.

Patriot, боєприпаси та далекобійні ракети: яке озброєння обіцяли Україні на саміті НАТОНову військову допомогу Україні до та під час саміту НАТО пообіцяли майже десять країн. Яке озброєння нададуть – на інфографіці.

За його словами, багато політиків на саміті у Вільнюсі вважали таку критику незаслуженою.

«Загальна думка була такою: ми намагаємося з усіх сил, ми дійсно дуже стараємося, і ми дійсно не заслуговуємо на те, щоб нас називали абсурдними або щось таке. Але це був швидкоплинний момент, потім усі дуже добре спілкувалися», – сказав Науседа.

Він також зізнався, що в якийсь момент дійсно розглядав ймовірність того, що формулювання НАТО щодо України можуть погіршитися.

«Драма була дуже велика, і в якийсь момент я дійсно мав підстави побоюватися, що текст раптом може сильно погіршитися або що будуть втрачені вкрай важливі для нас і для України речі. Але я мушу зазначити, що розумію реакцію президента Зеленського», – сказав Науседа.

Нагадаємо, 11 липня Зеленський назвав «безпрецедентною та абсурдною» відсутність часових рамок щодо запрошення України до НАТО.

Глава МЗС Дмитро Кулеба, коментуючи заяву президента, сказав, що його слова слід розглядати як елемент військової дипломатії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: