Саміт НАТО показав провал цілей рф, заради яких вона вторглась в Україну – ISW

Читать на русском
Цілі росії, заради яких вона розпочала війну проти України, провалились – це продемонстрував саміт НАТО, зазначають аналітики ISW.
Фото: Kevin Lamarque / Reuters

Саміт НАТО у Вільнюсі продемонстрував, наскільки повномасштабне вторгнення росії в Україну відкинуло назад цілі, заради яких країна-агресорка розпочала війну.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Від «денацифікації» України до «збереження росії»: як Кремль змінює цілі повномасштабного вторгненняЯк путін та його оточення змінюють цілі повномасштабного вторгнення в Україну – на інфографіці. Все починалося з демілітаризації та денацифікації, а тепер говорять про збереження росії.

«Перед вторгненням в Україну у Кремлі говорили про запобігання розширенню НАТО та віддаленню кордонів Альянсу від рф. Цю мету в росії повторювали протягом усієї війни.

Загальний резонанс з приводу подій на саміті НАТО в російському інформаційному просторі був відсутнім. Крім того, вступ Фінляндії до НАТО і згода Туреччини надіслати протокол про вступ Швеції, найімовірніше, свідчить про те, що Кремль усвідомив ці поразки і не хоче про них згадувати», – говориться у звіті.

В ISW зазначили, що у багато російських джерел повідомляють про саміт НАТО «неупереджено і приглушено».

«Це не відповідає масштабній поразці, яку саміт фактично представляє для довоєнних цілей росії», – підкреслили аналітики.

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив, що на саміті НАТО Україна здобула безпрецедентну для себе основу безпеки.

Також президент України зазначив, що Україна ніколи не обміняє територію на статус в НАТО.

Раніше секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що саміт НАТО – це кінець проєкту путіна по відновленню російсько-радянської імперії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: