Суд передав в управління АРМА автівку зі справи про хабар посадовцю УЗ

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання про передачу заарештованого майна в управління державного агентства у межах розслідування.
фото: autoroku.ua

Вищий антикорупційний суд передав в управління Національному агентству з розшуку та управління активами (АРМА) автівку Mercedes‑Benz GLE 300 d 4MATIC Coupe 2022 року випуску, яка належить дружині підозрюваного в наданні неправомірної вигоди посадовцю АТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 10 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд наклав арешт на автомобіль Mercedes‑Benz GLE 300 d 4MATIC Coupe 2022 року випуску, який належить дружині Андрія Онищенка. Останній підозрюється в наданні неправомірної вигоди колишньому заступнику директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Олексію Онисимюку. Детектив просив передати цю автівку в управління АРМА.

«Клопотання детектива НАБУ у кримінальному провадженні за №52022000000000169 від 07.07.2022, за ч. 5 ст. 191, ч. 1, ч. 2, ч. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 368, ч. 3, ч. 4 ст. 369 КК України, - задовольнити. Передати АРМА для здійснення заходів з управління на підставах, у порядку та на умовах, визначених Законом України «Про АРМА» такі речові докази: автомобіль Mercedes -Benz GLE 300D COUPE 2022 року випуску», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали трьох осіб у справі про хабар посадовцю УЗ. За даними слідства, у квітні – травні 2023 року заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» отримав автівку Toyota Camry. За такий «подарунок» він сприяв в укладенні контрактів з потрібними «постачальниками», а також діяв в їх інтересах під час виконання контрактів і проведення оплати. Наразі НАБУ і САП вживають заходів для встановлення усіх можливих учасників злочину.

Пізніше Вищий антикорупційний суд заарештував двох фігурантів, які за версією слідства надали хабар чиновнику УЗ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: