РосЗМІ оцінили можливі втрати армії рф в Україні

Читать на русском
Втрати росії в Україні можуть становити близько 47 тисяч убитих, йдеться у дослідженні російських ЗМІ.
facebook.com/UkrainianLandForces

За 15 місяців повномасштабної війни втрати російської армії в Україні можуть становити 47 тисяч убитих та щонайменше 125 тисяч поранених.

Це результати спільного дослідження «Медузи» та «Медіазони», проведеного на основі даних Реєстру спадкових справ та даних Росстату про смертність за 2022 рік.

Скільки військових втратила росія в Україні: оцінки рф, Генштабу та союзниківОцінки втрат російської армії на війні від Генштабу ЗСУ, союзників України та самої рф – на інфографіці.

За підрахунками журналістів, на 27 травня 2023 року, тобто до початку контрнаступу України, загальна кількість загиблих з російської сторони склала 47 тисяч осіб (скоріше за все, між 40 та 55 тисячами).

З урахуванням тяжко поранених військових, звільнених зі служби, загальна кількість поранених росіян може становити щонайменше 125 тисяч осіб. У цей розрахунок частково входять зниклі безвісти, але не потрапляють росіяни, які перебувають у полоні, а також громадяни України, які воювали та загинули у складі «ДНР» та «ЛНР».

Зазначимо, що за даними Генштабу, втрати росії вже перевищили 234 тисячі осіб.

Нагадаємо, у ЗСУ порівняли втрати України та росії під час контрнаступу.

Якщо вірити секретним документам Пентагону, що потрапили в мережу, Федеральна служба безпеки рф оцінювала втрати російської армії на війні проти України в 110 тисяч людей вбитими і пораненими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: