Росія втратила в Україні половину своєї боєздатності – командувач армії Британії

Читать на русском
Російська армія не має сил для власного контрнаступу, вважає британський адмірал Тоні Радакін. Він також відкинув тезу про повільний контрнаступ ЗСУ.
The Telegraph

Російська армія втратила половину своєї боєздатності в Україні і більше не може проводити наступальних операцій.

Про це сказав командувач Збройних Сил Великої Британії адмірал Тоні Радакін, передає Financial Times.

Будуть активні бої: у ГУР спрогнозували розвиток війни у найближчі 2-3 місяціУ розвідці прогнозують, що у найближчі два-три місяці в Україні будуть активні бойові дії як наступального, так і оборонного характеру.

«Росія зараз настільки слабка, що вона не має сил для [власного] контрнаступу», – констатував Радакін.

«Росія втратила майже половину боєздатності своєї армії. Минулого року вона випустила 10 млн артилерійських снарядів, але в кращому випадку може виробляти 1 млн снарядів на рік. Вона втратила 2500 танків і у кращому разі може виробляти 200 танків на рік», – розповів він.

Британський адмірал також відкинув тезу про те, що контрнаступ України просувається «повільно». Він зазначив, що військова стратегія України полягає в тому, щоб виснажувати супротивника, розтягувати його оборону та завдавати ударів.

«Питання у тому, як взяти лінію фронту завдовжки понад тисячу кілометрів і перетворити її на більшу проблему для росії, ніж для України? Ось чому ви бачите, як Україна намагається діяти на різних напрямках і робить обманні маневри», – сказав Радакін.

Нагадаємо, керівник ГУР Кирило Буданов також вважає, що росія не має потенціалу, щоб здійснити ще одну спробу серйозного наступу.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розповів, як ставиться до заяв про «повільний» контрнаступ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: