Росіяни намагалися наступати під Бахмутом та ще на трьох напрямках, всі атаки були відбиті – Генштаб

Читать на русском
За даними військових, протягом доби ворог завдав по території України 22 авіаційних удари і здійснив близько 30 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. На жаль, зруйновано цивільну інфраструктуру, постраждали мирні люди.
Фото: Генштаб ЗСУ

Російська окупаційна армія продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах. За добу там сталося 17 бойових зіткнень.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 10 липня.

Дані супутників: як готувалося вторгнення російських терористів в УкраїнуВійна в Україні – не миттєве побажання путіна, а вивірене, довго підготовлюване рішення. Супутникові знімки це доводять

За даними військових, протягом доби ворог завдав по території України 22 авіаційних удари і здійснив близько 30 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. На жаль, зруйновано цивільну інфраструктуру, постраждали мирні люди.

На Бахмутському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника наші захисники успішно відбили атаки у районі населеного пункту Григорівка Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Північної Донецької області. Крім того, ворог завдав авіаційного удару в районі Авдіївки.

На Мар'їнському напрямі ЗСУ відбили всі ворожі атаки в районах населених пунктів Мар'їнка та Красногорівка. По останньому противник завдав також авіаційного удару.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у районі Новомихайлівки Донецької області. Завдав авіаційного удару біля Відрадного Донецької області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках українські війська продовжують стійко тримати оборону. При цьому рашисти обстріляли низку населених пунктів, розміщених уздовж лінії зіткнення.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на запобіганні подальшому просуванню наших військ, здійснив артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів.

Покарання росії за злочини в Україні: які інститути вже працюють над цимНад покаранням росії за злочини в Україні вже працюють три міжнародні інститути. Які їхні завдання та що ще належить створити.

Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневої поразки артилерією за виявленими цілями противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

У Генштабі додали, що авіація Сил оборони за добу завдала 4 ударів по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також нашими захисниками було знищено 3 розвідувальні БПЛА оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ та артилерії, у свою чергу, за добу вразили пункт управління, 3 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, 7 артилерійських засобів на вогневих позиціях та один засіб протиповітряної оборони окупантів.

Нагадаємо, за останню добу в Україні знищено ще 440 окупантів, а також 7 танків та десятки одиниць інших видів військової техніки.

Раніше англійська розвідка пояснила причини зростання втрат армії росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: