Окупанти намагаються витіснити ЗСУ із займаних позицій та атакують на чотирьох напрямках – Генштаб

Читать на русском
Росіяни намагалися витіснити ЗСУ з позицій у районах на захід від Нововодяного та південніше Діброви Луганської області.
Фото: УНІАН

Російські війська безуспішно намагаються витіснити ЗСУ із займаних позицій, а також безуспішно атакують на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Там за добу трапилося 40 бойових зіткнень.

Про це повідомляє Генштаб.

Танки Leopard: скільки поставили Україні та скільки могло бути знищено у бояхСкільки німецьких танків Leopard союзники пообіцяли Україні, скільки передали до контрнаступу та скільки вже могло бути знищено у боях – на інфографіці.

Минулої доби противник завдав ракетного удару по Первомайському і селищу Біла Криниця Харківської області. Крім того, зафіксовано 47 авіаційних ударів та здійснено 59 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти активізували диверсійно-розвідувальну діяльність у прикордонних з Україною районах.

На Куп'янському напрямку противник намагався наступати в районі на південь від Новоселівської Луганської області, але українські військові відбили всі атаки.

На Лиманському напрямку противник за підтримки авіації намагався витіснити українські війська з займаних позицій у районах на захід від Нововодяного та на південь від Діброви Луганської області – успіху не мав.

На Бахмутському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника ЗСУ успішно відбили атаки в районах населених пунктів Оріхово-Василівка та Богданівка Донецької області.

Крім того, українські військові продовжують вести наступ південніше і північніше Бахмута, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Авдіївки Донецької області.

На Мар'їнському напрямку під ворожим вогнем артилерії українські військові відбили атаки у районі Мар'їнки.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу противника, 3 – по зенітно-ракетних комплексах та 1 – пункту управління ворога. Крім того, було знищено 5 розвідувальних БПЛА.

Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби вразили район зосередження бойової сили, озброєння та військової техніки противника, 4 склади боєприпасів, 18 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 3 засоби протиповітряної оборони та 2 станції радіоелектронної боротьби противника.

У Генштабі додали, що в окупованому Скадовську та Генічеську Херсонської області відзначено збільшення кількості випадків захворювань на гострі кишкові інфекції – за характером перебігу хвороба має ознаки холери. Окупаційна влада не визнає зростання рівня захворюваності і намагається приховати погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації.

Нагадаємо, вчора секретар РНБО Олексій Данілов назвав завдання номер один поточного етапу контрнаступу.

Минулого тижня наступу українські військові звільнили 9 квадратних кілометрів території на Сході та 28,4 квадратних кілометрів – на Півдні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: