У Генштабі назвали площу звільнених на півдні та сході територій

Читать на русском
З початку наступу ЗСУ звільнили на півдні територію, порівняну з площею Одеси, повідомили в Генштабі.
Фото: Генштаб

З початку наступу на Мелітопольському та Бердянському напрямках Збройні сили України звільнили 169 квадратних кілометрів території – це можна порівняти з площею Одеси. На Бахмутському напрямку було звільнено 24 квадратні кілометри.

Про це на брифінгу розповів речник Генштабу Андрій Ковальов.

Україна хотіла розпочати контрнаступ раніше, поки росіяни не зміцнили оборону – ЗеленськийУкраїна хотіла розпочати контрнаступ раніше, зізнався Зеленський, і просила Захід якнайшвидше надати допомогу, поки росіяни не зміцнили свої оборонні рубежі.

За його інформацією, за минулий тиждень внаслідок наступу на Мелітопольському та Бердянському напрямках ЗСУ просунулися більш ніж на один кілометр.

Загалом просування цими напрямками з початку наступу становить 8,6 кілометрів, звільнено 169 квадратних кілометрів. «Це приблизно співмірно з площею міста Одеса. На цих територіях тривають заходи з розмінування місцевості», – сказав Ковальов.

На Бахмутському напрямку минулого тижня українські військові звільнили від окупантів 4 квадратні кілометри територій, а всього з початку наступу – 24 квадратні кілометри.

Нагадаємо, Сили оборони України звільнили близько 1900 населених пунктів із початку повномасштабного вторгнення росії.

На думку аналітиків, у ході контрнаступу українські військові навмисне дотримуються сповільненого темпу просування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: