Німеччина має намір блокувати рух України в НАТО – The Telegraph

Читать на русском
Берлін побоюється, що гарантії вступу України до НАТО можуть призвести до війни з росією, тому збирається блокувати заявку України на вступ до Альянсу.
Фото з відкритих джерел

Німеччина збирається наполягати на відстрочці вступу України до НАТО, оскільки побоюється, що цей крок може призвести до війни Альянсу з росією.

Про це пише The Telegraph.

За інформацією джерела в Альянсі, на щорічному саміті НАТО, який відбудеться у Вільнюсі, Німеччина має намір закликати учасників зосередитися на гарантіях безпеки, а не на пропозиціях щодо членства.

Розширення НАТО: з якою періодичністю до Альянсу вступають нові члениЗа всю історію існування Північноатлантичний альянс розширювався дев'ять разів. Докладніше – на інфографіці.

«Берлін не хоче, щоб путін потенційно міг «випробувати статтю 5», тому збирається фактично заблокувати негайне членство, натомість зосередившись на розробці гарантій», – повідомило джерело.

Згідно зі статтею 5 НАТО, будь-яка держава-член, на яку напав зовнішній агресор, має право вимагати військового втручання від решти союзників.

Зазначимо, про неготовність України до членства у Альянсі заявляють і у США. Так, президент Джо Байден у нещодавньому інтерв’ю наголосив, що хоче уникнути ситуації, коли «початку Третьої світової війни» та наголосив, що Україна «не готова» до членства в НАТО і що це «займе деякий час». Про це ж сказав американського президента з національної безпеки Джейк Салліван, зазначивши, що «Україна не приєднається до НАТО після саміту у Вільнюсі».

Крім того, Німеччина виступає проти надання Україні касетних боєприпасів.

Також повідомлялося, що союзники НАТО все ще не домовилися, що запропонувати Україні на саміті.

У той же час Португалія стала 23-ю країною, яка підтримала членство України в НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: