Пригожин використовує двійників, щоб приховати свої пересування – NYT

Читать на русском
Представники міністерства оборони США вважають, що ватажок ПВК Вагнер після свого заколоту більшу частину часу перебував у росії, а не в Білорусі. У цьому йому начебто допомогли двійники.
Фото: росЗМІ

Представники міністерства оборони США вважають, що ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин після свого заколоту більшу частину часу перебував у росії, а не в Білорусі.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на неназвані джерела у Пентагоні.

Що чекає на росію після бунту Пригожина: чотири сценарії від Atlantic CouncilПісля бунту Пригожина майбутнє росії може розвиватися за одним із чотирьох сценаріїв. Країною може продовжувати правити ослаблений путін, в рф з'явиться новий режим, буде громадянська війна або до влади прийде налаштована на реформи опозиція.

За даними журналістів, Пригожин міг використати двійників, щоб замаскувати свої пересування після бунту.

Так, зазначається, що Пригожин останніми днями часто переміщався між Санкт-Петербургом та Москвою. При цьому білоруський диктатор Олександр Лукашенко лише вчора визнав, що ватажок бойовиків покинув Білорусь.

Разом з тим, представник Кремля Дмитро Пєсков ухилився від відповіді на питання про місцезнаходження Пригожина, заявивши, що уряд рф не має «ні можливості, ні бажання» відстежувати його пересування.

«Неясно, чи був Пригожин у Білорусі, частково тому, що він, очевидно, використовує двійників, щоб замаскувати свої пересування», – констатували в NYT.

Нагадаємо, за даними Міноборони Британії, після заколоту Пригожина два російські генерали не з'являються на публіці.

Раніше в Міноборони України заявили, що бунт «вагнерівців» підірвав довіру росіян до військово-політичного керівництва Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: