Після заколоту Пригожина два російських генерали не з'являються на публіці – міноборони Британії

Читать на русском
Розвідка Великої Британії проаналізувала вплив спроби збройного заколоту Євгенія Пригожина і групи Вагнера на російську силову систему. Високопоставлені генерали не з'являються на публіці і можуть бути заарештовані.
Freedom

Розвідка Великої Британії проаналізувала вплив спроби збройного заколоту Євгенія Пригожина і групи Вагнера на російську силову систему.

Деякі генерали не з'являються на публіці і можуть бути заарештовані.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії.

Як зазначається у зведенні, генерал Сергій Суровікін, головнокомандувач Повітряно-космічними силами рф та заступник командувача російських військ в Україні, не з'являвся на публіці після заколоту групи «Вагнера» 23-24 червня 2023 року.

«Хоча Суровікін широко відомий на Заході своєю жорстокою репутацією, він є одним з найбільш шанованих старших офіцерів у російській армії і будь-яка офіційна санкція проти нього, ймовірно, викличе розбіжності. Підозра, яка потенційно може впасти на високопоставлених офіцерів, підкреслює, як невдало Пригожин посилив існуючі розбіжності у російському співтоваристві національної безпеки»,– зазначають у міноборони Британії.

Тим часом заступник міністра оборони генерал-полковник Юнус-Бек Євкуров також був відсутній у виступі керівництва Міноборони 3 липня 2023 року, показаному по телебаченню.

За даними британської розвідки, повідомлення про арешт Суровікіна не можуть бути підтверджені, але влада, ймовірно, буде з підозрою ставитися до його давнього зв'язку з «Вагнером», починаючи зі служби в Сирії з 2017 року. Так само Євкуров був знятий на плівку під час розмови з Пригожиним під час захоплення групою Ростова-на-Дону.

Нагадаємо, повстання Пригожина тривало лише день. Незважаючи на те, що він контролював територію росії площею майже 5 тисяч квадратних кілометрів, увечері 24 червня ватажок погодився зупинити рух колон своїх бойовиків.

Крім того, Суровікін та інші російські генерали могли знати про плани Пригожина влаштувати заколот. Раніше ФСБ та Суровікін закликали Пригожина та його найманців «зупинитися», було опубліковано відповідне відеозвернення Суровікіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: