Галущенко розповів, чи можуть ще раз підвищити тарифи на електроенергію цього року

Читать на русском
До кінця 2023 року тарифи на електроенергію для населення більше не підвищуватимуть. До кінця року ціна становитиме 2,64 грн за кВт-год.
Фото zn.ua

До кінця 2023 року тарифи на електроенергію для населення більше не підвищуватимуть. До кінця року ціна становитиме 2,64 грн за кВт-год.

Про це міністр енергетики Герман Галущенко розповів в етері національного телемарафону.

Тарифи на електроенергію: як змінювалася мінімальна ціна для населенняМінімальний тариф на електроенергію з жовтня складе 1,44 грн. Як змінювалася найбільш економна ціна – на інфографіці.

Міністр наголосив, що нещодавнє підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів до 2,64 грн/кВт-год було вимушеним кроком. Це дозволить забезпечити українців електричною енергією протягом опалювального сезону. Та наразі не йдеться про наступні етапи підвищення тарифів.

«Ми запропонували термін дії цього рішення до кінця року. Подивимося як буде проходити опалювальний сезон, але у нас є відчуття, що цього рішення буде достатньо для того, щоб забезпечити проходження ОЗП і відповідним чином не рухати ціни надалі», – зауважив Галущенко.

Він також спростував чутки про можливі віялові відключення світла для споживачів. Станом на 3 червня для цього немає ніяких підстав.

Нагадаємо, після підвищення з 1 червня ціни на електроенергію, середній платіж за світло для однієї сім'ї зросте приблизно на суму до 250 гривень.

Раніше писали, що в «Укренерго» пояснили причину підвищення тарифів на електрику.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: