Пік споживання електрики змістився через спеку: українцям дали нові рекомендації щодо економії

Читать на русском
Через спеку пік споживання електроенергії змістився на період із 16 до 23 години. Саме у цей час українців закликають економити.
informator.ua

Через спеку в Україні пік споживання електроенергії змістився на період із 16 до 23 години. Саме у цей проміжок часу українцям варто заощаджувати електрику.

Про це повідомляє «Укренерго».

Як змінилися тарифи на електроенергію для населенняЯк змінилися єдині та зонні тарифи на електроенергію для населення з 1 червня – на інфографіці.

У компанії зазначили, що зі зростанням температури повітря споживання в енергосистемі увечері збільшилося на 9% порівняно з аналогічним періодом у будні дні минулого тижня. Тоді вечірній пік припадав на 19-22 години.

«З підвищенням спеки збільшується використання кондиціонерів. Це призводить до зростання споживання електроенергії, особливо з 16-ї до 23-ї години. Водночас триває ремонтна кампанія на багатьох теплових та гідроелектростанціях, а також на кількох атомних енергоблоках. Тому обсяг доступних потужностей в енергосистемі для виробництва електроенергії обмежений, особливо у вечірні години, коли споживання найбільше», – йдеться у повідомленні.

Українців закликали зменшити споживання електроенергії з 16 до 23 години: перенести використання потужної техніки на інші години і не вмикати кілька потужних приладів одночасно.

Нагадаємо, в «Укренерго» раніше прогнозували, що влітку в країні з великою ймовірністю виникне дефіцит електроенергії. Але це не означає повернення до графіків відключення світла.

На інфографіці «Слово і діло» – як змінилися тарифи на електроенергію для населення із червня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: