Зведення Генштабу: Сили оборони закріплюються на нових рубежах на трьох напрямках

Читать на русском
Українські війська продовжують наступати в районі Бахмута та на двох напрямках на півдні країни. Водночас противник зосереджує основні зусилля на кількох напрямках на сході України.
Фото: Генштаб ЗСУ

Українські війська продовжують наступати в районі Бахмута та на двох напрямках на півдні країни.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу, опублікованому 4 липня.

VIP-цілі: кого з російських генералів вдалося ліквідувати під час війни в УкраїніХто з російських генералів, за неофіційними даними, був ліквідований у ході війни в Україні – на інфографіці.

Так, на Бахмутському напрямку воїни ЗСУ ведуть наступальні дії на південь і на північ від міста Бахмут, закріплюються на досягнутих рубежах. Водночас, під щільним вогнем авіації та артилерії противника наші захисники успішно відбили атаки рф у районі населеного пункту Богданівка Донецької області.

Крім того, Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження з артилерії по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Водночас противник продовжує зосереджувати основні зусилля на кількох напрямках на сході України. Протягом доби там сталося 30 бойових зіткнень.

На Куп'янському напрямку ворог намагався наступати в районі на південь від Новоселівської Луганської області. Наші воїни стійко тримають оборону, відбили всі атаки ворога.

На Лиманському напрямі рашисти за підтримки авіації здійснили спроби витіснити наші війська з займаних позицій у районі на захід від Нововодяного і на південь від Діброви Луганської області, успіху не мали.

На Авдіївському напрямку ЗСУ продовжують стримувати наступ російських військ у районі Авдіївки Донецької області. Водночас противник здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів.

На Мар'їнському напрямі українські воїни відбили всі ворожі атаки в районі міста Мар'їнка.

Скільки тривали збройні конфлікти, що виникали після Другої світової війниСкільки тривали збройні конфлікти, що виникали після Другої світової війни, – на інфографіці. Найтриваліший – конфлікт між Індією та Пакистаном.

У Генштабі також зазначили, що рашисти продовжують порушувати норми міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї війни.

«Так, у тимчасово окупованому населеному пункті Малоянісоль Донецької області окупанти майже постійно вживають алкогольні напої і в нетверезому стані знущаються з цивільних мешканців, завдають їм тілесних ушкоджень, займаються мародерством», – йдеться у зведенні.

Авіація Сил оборони відповіла на безчинства росіян 13 ударами по районах зосередження особового складу противника, трьома ударами по зенітно-ракетних комплексах та одним – по пункту управління ворога.

Підрозділи ракетних військ та артилерії, у свою чергу, вразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 3 склади боєприпасів, 18 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 3 засоби протиповітряної оборони та 2 станції радіоелектронної боротьби противника.

Нагадаємо, за останню добу в Україні було ліквідовано ще 770 окупантів.

За підрахунками Міноборони, минулого тижня ЗСУ знищували ворожі цілі високої пріоритетності в середньому кожні 70 хвилин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: