На Бахмутському напрямку ЗСУ просунулись ще на кілометр за добу – Череватий

Читать на русском
Речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий розповів про ситуацію на Бахмутському напрямку. Противник добре озброєний і чинить опір, та ЗСУ вибиває окупантів з позицій. Ініціатива зберігається за Україною.
Новинарня

Попри перевагу противника в живій силі та техніці, Сили оборони продовжують наступальні дії на Бахмутському напрямку.

Про це повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

Покарання росії за злочини в Україні: які інститути вже працюють над цимНад покаранням росії за злочини в Україні вже працюють три міжнародні інститути. Які їхні завдання та що ще належить створити.

«На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують утримувати ініціативу. Зокрема за минулу добу там пройдено більше кілометра», — розповів він.

За словами речника, противник чинить шалений спротив та регулярно обстрілює українських захисників. Загалом відбулося сім бойових зіткнень, під час яких 61 окупанта було знищено, 116 — поранено та п'ятьох узято в полон.

Крім того, було знищено дві ворожі БМП, БТР, бойова машина десанту, РСЗВ «Град», дві самохідні артилерійські установки «Гіацинт», дві гармати, дві радіолокаційні станції, п’ять складів із боєприпасами та протитанковий комплекс.

«Загалом ініціатива за нами, головне - ми йдемо вперед, не дивлячись на те, що у нас немає переваги над ними у силах та засобах», - наголосив Череватий.

Спікер також підкреслив, що завдяки вдалим діям Сил оборони, плани рф про так званий великий весняний наступ зірваний. Однак, на жаль, ворога ще багато, у нього багато озброєння, артилерії.

Нагадуємо, російські окупаційні війська на Бахмутському напрямку почали застосовувати хімічну зброю проти українських воїнів.

Крім того, у європейській розвідці з'ясували, ким росія має намір замінити «вагнерівців» на фронті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: