Українці оцінили зміну свого добробуту за час війни

Читать на русском

КМІС провів опитування серед українців і надав статистику самооцінки добробуту жителів України. Загалом, жителі частіше задовольняються тим, що мають, тому вважають, що на життя їм вистачає.
Getty Images

Після російського вторгнення, оцінка населенням свого добробуту практично не змінювалася і тримається на приблизно подібному рівні.

Про це зазначається на сайті КМІС.

Київський міжнародний інститут соціології провів власне опитування 26 травня - 5 червня 2023 року серед 2013 респондентів. Опитування не проводилося на території окупованого Криму та Донбасу, а також з громадянами, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року.

«Попри об’єктивне зниження доходів двох третин населення України самооцінки добробуту майже не змінилися, бо запити людей під час війни суттєво знизилися вони частіше задовольняються тим, що мають, і вважають, що їм вистачає на їжу чи одяг навіть за істотного зниження доходів», - йдеться в повідомлені.

КМІС провів опитування серед українців і надав статистику самооцінки добробуту жителів України. Загалом, жителі частіше задовольняються тим, що мають, тому вважають, що на життя їм вистачає.
Київський міжнародний інститут соціологіїЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Згідно з опитуванням, загалом наразі в Україні 39% респондентів мають «дуже низький» або «низький» добробут. Перед вторгненням аналогічний показник становив 41%.

Частка людей з «високим» добробутом становила 22% перед вторгненням, після вторгнення знизилася до 16-17%, але станом на травень 2023 року повернулася до рівня 23%.

Варто нагадати, згідно зі звітом Світового банку, у минулому році в Україні рівень бідності зріс з 5,5% до 24,2%, а за межею бідності опинилося ще 7,1 мільйона людей.

Крім того, Світовий банк назвав мінімальну суму, необхідну для відновлення України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: