Стан Саакашвілі: МЗС Грузії назвало дії України «крайньою формою ескалації дипвідносин»

Читать на русском
Влада Грузії відреагувала на рішення МЗС України висловити протест у зв'язку із ситуацією навколо стану здоров'я Міхеїла Саакашвілі.
Фото: od-news.com

Влада Грузії відреагувала на рішення МЗС України висловити протест зв'язку із ситуацією навколо стану здоров'я Міхеїла Саакашвілі.

Відповідна заява була опублікована на офіційному сайті зовнішньополітичного відомства Грузії.

«Я помираю»: Саакашвілі попросив відпустити його на лікування за кордонЕкспрезидент Грузії закликав США та міжнародну спільноту зробити все можливе, щоб урятувати його життя.

Там зазначено, що МЗС країни вважає дії України «крайньою формою ескалації дипломатичних відносин» та шкодує, що «офіційний Київ іде на такий крок проти дружньої держави та народу».

«Причина, вказана українською владою, робить це рішення особливо незрозумілим. Рішення Страсбурзького суду поклало край спекуляціям про стан здоров'я Саакашвілі, що ще раз підтвердило найвищі стандарти захисту прав Саакашвілі державою. На тлі такого розвитку подій рішення української влади суттєво шкодить стратегічним відносинам двох країн і є прямим втручанням у внутрішні справи суверенної держави», – йдеться у повідомленні.

У зв'язку з цим грузинське МЗС просить Україні переглянути своє рішення.

«Хочемо ще раз наголосити на непохитній підтримці Грузією територіальної цілісності та суверенітету України та українського народу. З початку війни Грузія надає Україні політичну та гуманітарну підтримку як на двосторонньому рівні, так і у різних міжнародних форматах», – стверджують у МЗС.

У повідомленні також сказано, грузинська сторона «на даному етапі утримується від будь-якої додаткової реакції у відповідь на кроки, які здійснює Україна».

Нагадаємо, вчора колишній президент Грузії та громадянин України Міхеїл Саакашвілі вперше за кілька місяців підключився до засідання суду та показав наслідки перебування під вартою. На відео можна побачити, що стан його здоров'я сильно погіршився.

Президент Володимир Зеленський, коментуючи ситуацію, заявив, що росія вбиває Саакашвілі руками грузинської влади. Він доручив МЗС вручити послу Грузії ноту протесту.

Крім того, представники МЗС запропонували послу грузії повернутися до Тбілісі для пошуку шляхів вирішення ситуації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: