Зеленський зустрівся в Києві з членами Міжнародної групи щодо екологічних наслідків війни

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський провів зустріч із членами Міжнародної робочої групи щодо екологічних наслідків війни.
Офіс президента

У четвер, 29 червня, президент України Володимир Зеленський провів зустріч із членами Міжнародної робочої групи щодо екологічних наслідків війни у складі якої приїхала шведська екоактивістка Грета Тунберг.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зазначається, що у складі групи були: ексвіцепрем'єр-міністр і колишній міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем, віцепрезидент Європейського парламенту Гайді Гаутала, колишня президентка Ірландії Мері Робінсон та екоактивістка Грета Тунберг.

Природа та війна: як російська агресія вплинула на довкілляВнаслідок російської агресії в Україні постраждало 3 млн гектарів лісу, під загрозою знищення знаходяться заповідні території, у повітря та ґрунти потрапили мільйони тонн шкідливих речовин.

«Дякую вам за те, що ви зараз тут. Це надзвичайно важливий сигнал підтримки України. Ми реально потребуємо вашої професійної допомоги», - сказав керівник держави.

Згідно з його словами, міжнародна робоча група має розробляти широке коло питань, пов'язаних із впливом російської агресії на екологічну систему України.

Глава держави привернув увагу співрозмовників до катастрофічних наслідків підриву греблі Каховської ГЕС, з якими зіткнулися жителі Херсона. Президент зауважив, що внаслідок катастрофи загинуло чимало людей в окупованих російськими військами населених пунктах, де росіяни взагалі не здійснювали евакуації із затоплених територій.

Зі свого боку співголова Міжнародної робочої групи Маргот Вальстрем наголосила на солідарності й допомозі Україні у важкий час війни. За її словами, важливо забезпечити найширшу світову підтримку основних напрямів діяльності Міжнародної робочої групи.

Зокрема, йдеться про оцінку шкоди, завданої довкіллю внаслідок російської агресії, притягнення росії до відповідальності за скоєні екологічні злочини та компенсацію збитків.

При цьому, екоактивістка Грета Тунберг подякувала за запрошення та наголосила, що залучатиме представників екологічних громадських організацій до діалогу стосовно основних завдань Міжнародної робочої групи та привернення уваги до екологічних наслідків війни.

Нагадаємо, що нещодавно Грета Тунберг виступила на підтримку України під будівлею ООН у Німеччині.

Раніше ми розповідали, чим може обернутися катастрофа на Каховській ГЕС для екології та сільського господарства.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: