Обшуки в «Украерорусі»: суд заарештував вилучену НАБУ техніку

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив прохання органів правопорядку про арешт тимчасово вилученої техніки в приміщенні держпідприємства.

Суд наклав арешт на флешки, жорсткі диски і мобільний телефон, які вилучили детективи Національного антикорупційного бюро під час обшуку 1 серпня у приміщенні державного підприємства «Украерорух».

Таке рішення 15 серпня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, як вказується у документі, детективи вилучили наступне майно: жорсткий диск і флешку, які вилучені у службовому кабінеті секретаря; жорсткий диск, вилучений у службовому кабінеті колишнього директора «Украероруху» Дмитра Бабейчука; жорсткий диск, вилучений у службовому кабінеті бухгалтера; флешку і мобільний телефон, вилучені у службовому кабінеті колишнього заступника директора «Украероруху». Вказана техніка постановою детектива визнана речовими доказами і тому прокурор САП просив суд накласти на неї арешт. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, 1 серпня НАБУ проводило обшук у приміщенні «Украероруху». За словами правоохоронців, слідчі дії відбувалися у межах справи про можливе зловживання посадовцями «Украероруху», які розмістили понад 400 млн грн держпідприємства на рахунках Платинум Банку, визнаного неплатоспроможним.

Раніше НАБУ проводило обшук на автомобільному заводі «Богдан», а також у приміщенні Окружного адмінсуду Києва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: