Нетаньяху відповів на заклики США надати Україні системи «Залізний купол»

Читать на русском
За словами Нетаньяху, влада його країни поки не готова передавати Україні Залізний купол, оскільки побоюється, що системи якимось чином можуть опинитися в руках Ірану.
Фото: Getty Images

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху відреагував на заклик американських сенаторів передати Україні системи протиповітряної оборони «Залізний купол».

Заяву, присвячену цій темі, глава ізраїльського уряду зробив в інтерв'ю The Wall Street Journal.

Табу на зброю: яку допомогу надав Україні Ізраїль за повномасштабної війниІзраїль відмовляється надавати Україні озброєння для боротьби із російською агресією. Чим же Ізраїль допомагає – на інфографіці.

За словами Нетаньяху, влада його країни поки не готова передавати Україні «Залізний купол», оскільки побоюється, що системи якимось чином можуть опинитися в руках Ірану.

«Нам вдається уникати великої кількості жертв з нашого боку з однієї причини: тому, що «Залізний купол» збиває 95% ракет, які можуть вдарити по наших населених центрах. Якщо ця система потрапить до рук Ірану, то мільйони наших мешканців залишаться без захисту та будуть у небезпеці», - заявив прем'єр Ізраїлю.

Нетаньяху додав, що Ізраїль має побоювання, яких, за його словами, «немає ні в кого із західних союзників України».

Нагадаємо, з ініціативою сприяти передачі Україні додаткових коштів ППО, у тому числі комплексів «Залізний купол», виступили американські сенатори Кріс Ван Голлен та Ліндсі Грем.

Кілька днів тому Нетаньяху також зізнався, що Ізраїль і надалі дотримуватиметься «збалансованого підходу» щодо допомоги Україні. І на це, за його словами, є дві причини.

Раніше в Ізраїлі заявили, що країна підтримає Формулу миру і дасть Україні кредит на соціальні проекти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: