У Сенаті США закликали надати Україні батарею «Залізного купола»

Читать на русском
Сенатори Кріс Ван Голлен та Ліндсі Грем закликали Комітет надати Україні системи протиповітряної оборони США, зокрема Залізний купол.
Залізний купол у роботіGetty Images

Американські сенатори Кріс Ван Голлен та Ліндсі Грем закликали Комітет у справах збройних сил сприяти передачі Україні додаткових засобів протиповітряної оборони, зокрема системи «Залізний купол».

Про це повідомляє «Голос Америки».

США готують пакет допомоги Україні на 500 млн доларів: ЗМІ розповіли, що у спискуУ пакет допомоги має увійти техніка, яка потрібна Україні для контрнаступу. ЗСУ, серед іншого, мають отримати 30 бойових машин Bradley та 25 бронетранспортерів Stryker.

У листі сенатори посилаються на слова керівника Командування космічної та протиракетної оборони Сухопутних військ США генерал-лейтенанта Деніела Карблера, який повідомив, що з двох американських батарей «Залізний купол» одна закінчила підготовку та готова до розгортання.

«Щоб було зрозуміло, ми не просимо Ізраїль передати свої власні системи Iron Dome, які мають вирішальне значення для їхньої власної безпеки, а просто дозволити Сполученим Штатам передати наші власні батареї, щоб допомогти народу України. Якщо неможливо передати ці активи Україні, ми просимо вас знайти інші способи допомоги, включаючи переміщення їх до іншого союзника Сполучених Штатів під контролем і наглядом наших власних сил, таким чином звільнивши інші засоби протиповітряної оборони Сполучених Штатів, щоб передати їх для посилення потреб протиповітряної оборони України та зберегти більшу кількість життів українців», – йдеться у листі Голлена та Грема.

Нагадаємо, на початку лютого прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху сказав, що готовий розглянути можливість надання Україні військової допомоги, зокрема передати системи «Залізний купол».

Але днями він повідомив, що Ізраїль поки що не готовий змінювати свою позицію щодо озброєння та боєприпасів для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: