США готують запровадження нових обмежень для Китаю: які можуть бути санкції

Читать на русском
Міністерство торгівлі США припинить постачання чіпів, вироблених Nvidia та іншими виробниками чіпів, клієнтам у КНР вже у липні.
Ілюстративнефото: iXBT.com

Адміністрація американського лідера Джо Байдена розглядає питання запровадження нових обмежень на експорт чіпів штучного інтелекту (ШІ) до Китаю.

Про це повідомляє видання Wall Street Journal.

Як зазначається, відповідне рішення пов'язано з побоюваннями у Штатах, що КНР може використовувати ШІ-чіпи від Nvidia та інших компаній для розробки зброї та здійснення атак хакерів.

Деталі з Китаю все частіше почали знаходити у російській зброїЗараз все менше компонентів західного виробництва у російській зброї, але більше китайських.

Згідно з даними журналістів, на тлі таких повідомлень акції Nvidia та Advanced Micro Devices (AMD) впали приблизно на 1,4%.

При цьому, Nvidia, Micron та AMD входять до числа американських виробників чіпів, які потрапили «під перехресний вогонь» між Китаєм та адміністрацією Байдена.

Відомо, що ще на початку минулої осені в компанії Nvidia заявили, що офіційні особи США попросили її припинити експорт двох найкращих обчислювальних чіпів для роботи зі штучним інтелектом до Китаю.

У звіті йдеться, що міністерство торгівлі США припинить постачання чіпів, вироблених Nvidia та іншими виробниками чіпів, клієнтам у КНР вже у липні.

Також у публікації йдеться про те, що нові обмеження, які розробляє американський департамент, заборонятимуть продаж навіть чіпів A800 без ліцензії.

Нагадаємо, що ЄС може запровадити обмеження проти китайських компаній за поставки до росії, оскільки рф продовжує виробляти ракети завдяки обходу санкцій.

Минулого року США внесли п'ять китайських компаній до чорного списку експорту за порушення санкцій та надання підтримки російським військовим та оборонним компаніям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: