Зеленський у зверненні прокоментував обстріли Кременчука та Краматорська та нову допомогу від США

Читать на русском
Україні надали новий оборонний пакет від США для наших воїнів: бронетехніка, боєприпаси для Петріотів, Стінгерів, Хаймарсів, додаткові снаряди для нашої артилерії.
Офіс президента

Обстріл росіянами Краматорська, який відбувся 27 червня, показує, що рф заслуговує лише на поразку та трибунал. При цьому, Україні надали новий оборонний пакет від США для наших воїнів: бронетехніка, боєприпаси для «Петріотів», «Стінгерів», «Хаймарсів», додаткові снаряди для нашої артилерії.

Про це президент Володимир Зеленський розповів у вечірньому зверненні.

Він прокоментував російські удари по Кременчуку та Краматорську заявивши, що «кожен такий прояв терору знову й знову доводить і нам, і всьому світу, що росія заслуговує лише на одне за наслідками всього, що вона наробила – поразку й трибунал, справедливі та законні суди проти всіх російських убивць і терористів».

Основне зі звернення українського лідера:

  • Рівно на роковини удару російських терористів по Кременчуку, по торговельному центру, коли загинули 22 людини, російські нелюди знову спрямували ракети по Кременчуцькому району.

  • Сьогодні російські терористи жорстоко обстріляли й Краматорськ. Ракети С-300. Троє людей загинули, і серед них – дитина. Мої співчуття рідним та близьким. Станом на цю годину понад 40 людей поранені. Усім надається допомога. Триває розбір завалів.

  • Є новий оборонний пакет від США для наших воїнів. Бронетехніка та боєприпаси для «Петріотів», «Стінгерів» та «Хаймарсів». Додаткові снаряди для нашої артилерії. Я дякую пану президенту Байдену, Конгресу, обом партіям, та всім американцям!

  • Говорив із паном прем’єр-міністром Норвегії. Подякував за надану підтримку – оборонну, економічну, політичну. Дуже вагому! Поінформував його про мою вчорашню поїздку на передову до наших воїнів, про наші актуальні оборонні можливості. Озвучив деякі наші збройні потреби. Обговорили й створення коаліції винищувачів. Окрема тема у розмові – майбутній саміт НАТО у Вільнюсі.

  • Провів сьогодні й спеціальну нараду з нашими міжнародниками – Офіс, уряд – щодо підготовки до Вільнюського саміту. Впевнений, рішення саміту можуть стати позитивними для України! Робимо для цього все можливе та підключили для цього всі міжнародні можливості України.

  • Сьогодні в нас є важливі результати у відбитті російських штурмів. Особливо сьогодні відзначу славетну 3-тю окрему штурмову бригаду, міцну 28-му окрему механізовану бригаду, героїчну 54-ту окрему механізовану бригаду та круту 57-му окрему мотопіхотну бригаду. Я дякую всім вам, воїни!

Нагадаємо, «Слово і діло» традиційно проаналізувало, що протягом останнього місяця обіцяв президент Зеленський.

Також Зеленський звільнив гендиректора Укроборонпрому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: