Сьогодні по всіх напрямках у наших воїнів було просування вперед – звернення Зеленського

Читать на русском
За його словами, це щасливий день, оскільки на всіх напрямках у наших воїнів було просування вперед.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський відзначив, що у понеділок, 26 червня, українські військові просунулися вперед на всіх напрямках фронту.

Про це він сказав у вечірньому зверненні за підсумками 488-го дня повномасштабної війни в Україні.

«Сьогодні – фронт. Донеччина, Запоріжжя. Наші воїни, наші передові позиції, напрямки активних дій на фронті. Сьогодні на всіх напрямках у наших воїнів було просування вперед, і це щасливий день. Я побажав хлопцям більше таких днів. Був у підрозділах «Хортиці», які відзначилися в битві за Бахмут, героїчно відзначилися. Молодці, воїни! Потім – у наших морпіхів, дуже потужних, дуже акуратних. Дякую, що стараєтеся берегти життя наших воїнів. Потім – «Таврія», Південь, фронт. Насичений день, багато емоцій», – підкреслив Зеленський.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Мав честь нагородити наших воїнів, подякувати особисто, потиснути руку. Дякую за всі ваші слова підтримки, хлопці! Дякую за обійми – дуже теплі – усім сьогодні. І дякую за ваші шеврони. Це надзвичайно почесно для мене, про кожен шеврон розповім окремо. Всі наші воїни – від солдата, матроса до генерала – молодці!

  • Вручив дві золоті зірки Героя України – капітану Олегу Оливі, командиру аеромобільної роти 81-ї окремої бригади ДШВ, та майору Сергію Дудіну, заступнику командира батальйону морпіхів 35-ї окремої бригади.

  • Наради з генералами. Зубанич, Тарнавський, Содоль, Сирський. Кілька оперативних рішень. Ще раз обговорили створення корпусу морської піхоти, всі деталі чіткі, абсолютно зрозумілі: організація, тренування, постачання. Морську піхоту й усі елементи наших сил оборони зміцнюємо, це обовʼязково.

  • Вчора – переговори з партнерами, зокрема з президентом Байденом, передусім про постачання зброї. І сьогодні – де саме ця зброя дасть більше сили, більше захисту життя українців. І наблизить нашу перемогу. Це головне. Вся наша земля буде вільною – абсолютно вся.

Нагадаємо, що у понеділок, 26 червня, українські війська повернули під контроль село Рівнопіль у Донецькій області.

Також «Слово і діло» традиційно проаналізувало, що протягом останнього місяця обіцяв президент Зеленський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: