САП заочно повідомила про підозру депутатці Київради від «Євросолідарності»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру членкині Київради, однак заочно, оскільки вона переховується.
Ганна Коваленкофото: Facebook

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заочно повідомили про підозру депутату Київської міської ради про підозру у внесенні недостовірних відомостей до електронної декларації за 2020 рік вартістю 63,7 млн грн.

Про це повідомляють прес-служби органів.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про депутатку Київради від фракції «Європейська солідарність» Ганну Коваленко.

«30 травня 2023 року за дорученням керівника САП прокурор за участі детективів НАБУ повідомив про підозру депутату Київської міської ради у внесенні завідомо недостовірних відомостей до щорічної декларації за 2020 рік. Дії депутата кваліфіковані за ч. 2 ст. 366-2 КК України. Зважаючи на те, що місцеперебування депутата не встановлене, про підозру їй повідомлено у порядку ст. 135, ст. 278 КПК України», – інформує САП.

Слідство встановило, що депутат не задекларувала доходи від продажу цінних паперів, отриманих у 2020 році на суму 55,6 млн грн. Також вона «забула» вказати дані про отримані доходи від продажу мотоцикла марки Harley-Davidson, автомобіля марки Land Rover і нараховані страхові виплати на ремонт автівки. Також у декларації депутат неправильно зазначила вартість земельної ділянки у Києві, що їй належить.

Таким чином загальна сума незадекларованих статків становить понад 63,7 млн грн.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції встановило ймовірні ознаки брехні в декларації депутатки Коваленко. За даними НАЗК, вона не вказала в декларації активів на 28,87 млн грн. Пізніше на підставі висновку Нацагентства детективи НАБУ порушили кримінальне провадження за фактом імовірної брехні в декларації Коваленко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: