САП повідомила про підозру ексдепутату Київської облради

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку заочно повідомили про підозру колишньому члену Київської обласної ради.
Руслан Кузьменко

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заочно повідомили про підозру колишньому депутату Київської обласної ради у недостовірному декларуванні.

Про це повідомляють прес-служби органів.

У відомствах не вказують прізвище політика, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про колишнього голову комісії з питань бюджету та фінансів, ексдепутата Київоблради від фракції «Європейська солідарність» Руслана Кузьменка.

«5 червня 2023 року за погодження прокурора САП детектив НАБУ повідомив про підозру колишньому депутату Київської обласної ради у внесенні завідомо недостовірних відомостей до щорічної декларації за 2020 рік, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366-2 КК України», – інформує САП.

За версією слідства, депутат не задекларував будинок площею 430,2 квадратних метри та земельну ділянку площею 1,84 га під Києвом вартістю 21,25 млн грн та 4,9 млн грн відповідно. Посадовець також «забув» вказати автомобіль Toyota Prado, вантажний автомобіль DAF та напівпречіп-фургон, які належать члену його сім'ї, а також доходи цієї особи за 2020 рік та відомості про грошові кошти на рахунках у банку. Загальна вартість незадекларованих активів становить понад 27 млн грн. У 2023 році повноваження депутата припинено.

У зв'язку з відсутністю особи за місцем проживання, про підозру їй повідомлено у порядку ст. 135, ст. 278 КПК України, тобто заочно.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру заступнику керівника окружної прокуратури. Також САП заочно повідомила про підозру депутатці Київради від «Євросолідарності».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: