Верховний суд завершив підготовку до скарги на вирок депутату Львівської облради

Читать на русском
Касаційна інстанція завершила підготовку до розгляду скарги сторони захисту на вирок депутату з Львівщини.

Верховний суд завершив підготовку до розгляду скарги на вирок, яким до 5 років позбавлення волі засудили колишнього начальника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України, а нині депутату Львівської обласної ради Михайла Дзюдзя.

Таке рішення 6 червня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовчі дії та призначити матеріали кримінального провадження щодо (Михайла Дзюдзя – ред.) до розгляду у касаційному порядку Верховним Судом у складі колегії суддів Першої судової палати Касаційного кримінального суду на 11:30 19 вересня 2023 року», – ідеться в рішенні.

Як відомо, 14 жовтня 2022 року антикорупційний суд засудив депутата Львівської облради Дзюдзя до 6 років позбавлення волі. Також його позбавили права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій на строк 3 роки після відбуття основного покарання, та з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна. Апеляційна палата зменшила покарання до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, ексначальник Західного міжрегіонального управління Мін'юсту вимагав і щомісячно отримував від підпорядкованих йому керівників установ виконання покарань неправомірну вигоду. Йшлося про те, що за неправомірну вигоду Західне міжрегіональне управління не перевірятиме дотримання режиму відбування покарань ув'язненими та не здійснюватиме заходи контролю господарської діяльності у підпорядкованих установах виконання покарань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: