ВАКС призначив до розгляду справу ексначальника управління Мін'юсту

Читать на русском
Антикорупційний суд закінчив підготовче засідання за обвинуваченням колишнього керівника міжрегіонального управління Мін'юсту.
Михайло Дзюдзь

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього начальника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України Михайла Дзюдзя у зловживанні впливом.

Таке рішення 12 квітня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовче судове засідання. Призначити судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням Михайла Дзюдзя у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України, у відкритому судовому засіданні 14 квітня», – йдеться в рішенні.

До цього САП змінила підозру Дзюдзі з одержання хабара на зловживання впливом. Тоді суд частково зняв арешт з його майна, оскільки нова підозра не передбачає конфіскації майна. Також через це зняв арешт з 2850 доларів Дзюдзі ВАКС за клопотанням його адвоката.

Раніше НАБУ і САП завершили слідство стосовно Дзюдзі. Як відомо, 25 березня суд відпустив Дзюдзя під 630,6 тисяч гривень застави. Також на нього поклали низку обов'язків: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за межі місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у справі; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет. Пізніше суд скасував обов'язок носити браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексначальнику Західного міжрегіонального управління Мін'юсту Дзюдзю. Слідство нібито має докази, що ексначальник Західного міжрегіонального управління Мін'юсту вимагав і щомісячно отримував від підпорядкованих йому керівників установ виконання покарань неправомірну вигоду. Йшлося про те, що за неправомірну вигоду Західне міжрегіональне управління не перевірятиме дотримання режиму відбування покарань ув'язненими та не здійснюватиме заходи контролю господарської діяльності у підпорядкованих установах виконання покарань.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: