Верховний суд підтвердив вирок ексголові райдержадміністрації Одещини

Читать на русском
Касаційна інстанція не побачила підстав для скасування вироку колишньому керівнику райдержадміністрації на Одещині.

Верховний суд підтримав вирок, яким до 8 років позбавлення волі засудили колишнього голову та ексголовну спеціалістку Кілійської районної державної адміністрації Одеської області Віктора Грєкова та Тетяну Волкову за одержання неправомірної вигоди.

Таке рішення 8 червня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Вищий антикорупційний суд призначив Грєкову та Волковій по 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади державної служби в органах державної влади та інших державних органах, їхніх апаратах строком 3 роки, з конфіскацією всього майна. Захист подав апеляції. Апеляційна палата залишила це рішення чинним. Адвокати засуджених подали касаційну скаргу.

«Відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою захисників в інтересах засудженої (Тетяни Волкової – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 17 жовтня 2022 року та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 06 березня 2023 року щодо (Віктора Грєкова та Тетяни Волкової – ред.)», – йдеться в рішенні.

Як встановив суд, головний спеціаліста відділу агропромислового розвитку Кілійської РДА Тетяна Волкова діючи за попередньою змовою з головою Кілійської РДА Віктором Грєковим, за період часу з березня 2017 року по травень 2017 року, вимагала та отримала від фізичної особи неправомірну вигоду у розмірі 2300 доларів. Ці гроші вона отримала за поновлення правовстановлюючих документів, а саме підготовку та укладання договору оренди на земельну ділянку, розташовану за адресою: Одеська область, Кілійський район, територія Вілковської міської ради, розміром 2 га. 500 доларів були передані Грєкову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: