Верховний суд розгляне скаргу на вирок колишньому судді з Луцька

Читать на русском
Касаційна інстанція відкрила провадження за скаргами сторони захисту на вирок, яким засудили колишнього служителя Феміди.

Верховний суд розгляне скаргу на вирок, яким до 3 років позбавлення волі засудили колишнього суддю Луцького міськрайонного суду Волинської області Олега Ющука за зловживання впливом.

Таке рішення 13 червня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою захисника засудженого (Олега Ющука – ред.) адвоката на вирок Вищого антикорупційного суду від 20 липня 2022 року та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 08 березня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд засудив до 3 років позбавлення волі суддю у відставці Олега Ющука за зловживання впливом. Цей вирок залишила без змін Апеляційна палата ВАКС. У зв'язку з цим у ВРП з'явилися підстави для припинення відставки судді.

Нагадаємо, як встановив суд, суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Олег Ющук за 500 доларів пообіцяв особі, стосовно якої було складено протокол за керування автівкою у нетверезому стані, вплинути на ухвалення рішення своїм колегою. Останній, на виконання домовленостей, нібито мав закрити справу відносно порушника. 15 березня 2018 року суддя повідомив про необхідність передачі предмету неправомірної вигоди третій особі, якою виявився адвокат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: