ВАКС засудив до 6 років колонії ексначальника Західного управління Мін'юсту

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив розгляд кримінального провадження за обвинуваченням колишнього керівника одного з управлінь Мін'юсту з постановленням обвинувального вироку.
Михайло Дзюдзь

Вищий антикорупційний суд визнала винуватим в одержанні неправомірної вигоди колишнього начальника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції Михайла Дзюдзя. Йому призначили 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«14 жовтня колегія суддів ВАКС визнала винуватим колишнього начальника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Суд призначив йому покарання у виді 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій на строк 3 роки, та з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна», – інформує суд.

Вирок може бути оскаржений упродовж 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати ВАКС.

У повідомленні не вказується прізвище обвинуваченого, проте, за даними «Слово і діло», йдеться саме про Дзюдзя. Наразі він обіймає посаду депутата Львівської обласної ради від партії «Європейська солідарність».

За версією обвинувачення, ексначальник Західного міжрегіонального управління Мін'юсту вимагав і щомісячно отримував від підпорядкованих йому керівників установ виконання покарань неправомірну вигоду. Йшлося про те, що за неправомірну вигоду Західне міжрегіональне управління не перевірятиме дотримання режиму відбування покарань ув'язненими та не здійснюватиме заходи контролю господарської діяльності у підпорядкованих установах виконання покарань.

Нагадаємо, раніше ВАКС зменшив заставу Дзюдзя з 630 600 грн до 42 040 грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: