Апеляція ВАКС пом'якшила вирок депутату Львівської облради

Читать на русском
Апеляційна інстанція переглянула вирок колишньому очільнику регіонального управління Мін'юсту і зменшила йому покарання.
Михайло Дзюдзь

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду зменшила з 6 до 5 років позбавлення волі покарання, призначене колишньому начальнику Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України, а нині депутату Львівської обласної ради Михайлу Дзюдзю.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

«За результатами розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційну скаргу сторони захисту, виключивши з вироку ВАКС висновок про наявність у діях обвинуваченого кваліфікуючої ознаки ч. 3 ст. 368 КК України – вимагання неправомірної вигоди. Апеляційна палата ВАКС змінила призначене ексначальнику Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України основне покарання на 5 років позбавлення волі», – йдеться в рішенні.

У САП додали, що засудженому залишили без змін додаткове покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, на строк три роки з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Як відомо, 14 жовтня 2022 року антикорупційний суд засудив депутата Львівської облради Дзюдзя до 6 років позбавлення волі. Також його позбавили права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій на строк 3 роки після відбуття основного покарання, та з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, ексначальник Західного міжрегіонального управління Мін'юсту вимагав і щомісячно отримував від підпорядкованих йому керівників установ виконання покарань неправомірну вигоду. Йшлося про те, що за неправомірну вигоду Західне міжрегіональне управління не перевірятиме дотримання режиму відбування покарань ув'язненими та не здійснюватиме заходи контролю господарської діяльності у підпорядкованих установах виконання покарань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: