Українські прикордонники не зафіксували розгортання баз для «вагнерівців» у Білорусі

Читать на русском
Державна прикордонна служба України наразі не зафіксувала будівництво таборів для розміщення бойовиків ПВК Вагнер у Білорусі.
Укрінформ

Державна прикордонна служба України наразі не зафіксувала будівництво таборів для розміщення бойовиків ПВК «Вагнер» у Білорусі.

Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко в коментарі Українській правді.

Лукашенко розповів, як у Білорусі відреагували на бунт ПригожинаОлександр Лукашенко заявив, що розпорядився привести армію Білорусі в повну бойову готовність через бунт Пригожина.

«Щодо появи інформації про можливе будівництво баз для російських найманців на території Білорусі, на це момент таких робіт ми не фіксуємо. Водночас виключати цього не можна. За ситуацією в Білорусі активно стежить розвідка, в тому числі Державної прикордонної служби», – заявив він.

Крім цього, Демченко додав, що наразі не зафіксовано й появи на території РБ угруповання найманців «Вагнера». А близько 2 тисячі російських військових, які наразі перебувають у країні, задіяні до навчань і підготовки на полігонах.

Проте напрямок завжди залишається напруженим.

«Прикордонники не фіксують якогось переміщення техніки чи живої сили як російських підрозділів, так і білоруських поблизу кордону, а рф не має достатньо сил здійснити повторне вторгнення на цьому напрямку, Сили оборони продовжують зміцнювати лінію кордону та укріплювати прикордоння з Білоруссю, пам’ятаючи про підступність ворога», – наголосив Демченко.

Нагадаємо, напередодні з'явилась інформація, що в Осиповичах Могильовської області почали будувати табір для найманців «Вагнера». Він буде розташований за 200 км від кордону з Україною.

Тим часом літак засновника ПВК «Вагнер» Євген Пригожина сьогодні вранці, 27 червня, здійснив посадку на військовому аеродромі Мачулищі під Мінськом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: