З початку літа ЗСУ відвоювали більше територій, ніж росія захопила взимку – Міноборони Британії

Читать на русском
Воллес зазначив, що ЗСУ продовжують показувати поступовий, але стабільний тактичний прогрес перед великими наступальними операціями на всіх основних напрямках.

За неповний перший місяць літа Україні вдалося звільнити майже 300 квадратних кілометрів своєї території.

Такими даними поділився міністр оборони Британії Бен Воллес у Twitter відомства.

У Міноборони Британії оцінили вплив ракет Storm Shadow на перебіг війни в УкраїніГлава оборонного відомства Британії заявив, що Лондон задоволений результатами передачі Україні Storm Shadow. Він також не виключив постачання ракет і зброї більшої дальності, якщо цього вимагатиме ситуація.

З його слів, це більше, ніж російська армія захопила за всю свою зимову кампанію.

Воллес також зазначив, що ЗСУ продовжують показувати поступовий, але стабільний тактичний прогрес напередодні великих наступальних операцій на всіх основних напрямках.

«Росія, схоже, не має вільних сухопутних сил, які потрібні для того, щоб протидіяти загрозам у кількох напрямках, з якими вона намагається боротися в Україні», – зазначив глава Міноборони.

Нагадаємо, 10 червня президент Володимир Зеленський підтвердив, що Україна перейшла до контрнаступальних дій. За ці дні Україна змогла повернути під контроль 10 населених пунктів.

Раніше командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявив, що основні сили української армії ще не були задіяні в контрнаступі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: