У Міноборони Британії оцінили вплив ракет Storm Shadow на перебіг війни в Україні

Читать на русском
Глава оборонного відомства Британії заявив, що Лондон задоволений результатами передачі Україні Storm Shadow. Він також не виключив постачання ракет і зброї більшої дальності, якщо цього вимагатиме ситуація.
Фото: AP

Британська влада задоволена результатами передачі Україні далекобійних ракет Storm Shadow.

Про це заявив міністр оборони країни Бен Воллес, його слова цитує портал Forces.

За його словами, Storm Shadow «значно вплинули на поле бою» в Україні.

«Наскільки я розумію, точність цих ракет та здатність ефективно вражати цілі була майже безпомилковою. Storm Shadow вплинули на російську армію, головним чином, у плані її тилового забезпечення та її центрів управління та контролю», – заявив Уоллес.

Глава Міноборони Британії також не виключив постачання Україні ракет і зброї більшої дальності, якщо цього вимагатиме ситуація.

«Ключовий момент полягає в тому, щоб визнати, що якщо росіяни виходять за межі досяжності, ми повинні працювати разом на міжнародному рівні, щоб забезпечити правильне обладнання, щоб переконатися, що вони знову знаходяться в межах досяжності», – сказав Уоллес.

Нагадаємо, про надання цих ракет Україні Лондон оголосив на початку травня. У середині минулого місяця ЗСУ почали використовувати Storm Shadow для завдання ударів по російським цілям.

Раніше повідомлялося, що Британія надасть Україні засоби протиповітряної оборони на суму 92 млн фунтів стерлінгів. Крім того, Лондон виділить понад 20 млн доларів на посилення кіберзахисту України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: