У Литві вважають за необхідне зміцнити східний фланг НАТО у разі «переїзду» Пригожина до Білорусі

Читать на русском
Литва планує виділяти більше ресурсів на розвідку, щоб убезпечити себе від можливих загроз через потенційний переїзд Пригожина до Білорусі.
Президент Литви Гітанас НауседаФото з відкритих джерел

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що НАТО доведеться посилити східний фланг, якщо керівник ПВК «Вагнера» Євген Пригожин залишиться в Білорусі.

Таку заяву він зробив після засідання Ради безпеки країни, в ході якого обговорювався заколот в росії, пише Голос Америки.

«Якщо Пригожин або частина групи «Вагнера» опиниться в Білорусі з неясними планами і неясними намірами, то це означатиме лише те, що нам необхідно ще більше посилити безпеку наших східних кордонів», – сказав литовський президент.

Також щодо подій в росії він висловився у Twitter.

«Сьогодні на Державній раді оборони ми уважно розглянули події в росії, режим якої стає дедалі вразливішим. Ми також взяли до уваги, що Білорусь стала притулком для військових злочинців», – написав лідер Литви.

Він підкреслив, що «контроль кордонів НАТО та оборона його східного флангу – це найважливіше».

«Складна безпекова ситуація вимагає додаткових заходів. Ми повинні бути готові до будь-якого сценарію», – додав Науседа.

За його словами, саміт НАТО у Вільнюсі дасть оцінку новим обставинам.

Крім того, Науседа вважає, що в майбутньому російський диктатор володимир путін може зіткнутися зі значно більшими проблемами, ніж під час заколоту.

Нагадаємо, президент Франції Емманюель Макрон відреагував на заколот Пригожина і вказав на «крихкість» російської армії.

Також російські ЗМІ повідомляють про зникнення Пригожина. Востаннє його бачили у Ростові.

Також повідомлялося, що Пригожина можуть ліквідувати у Білорусі.

Раніше прессекретар путіна Дмитро Пєсков розповів деталі домовленостей із Пригожиним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: