ВАКС засудив ексголову райдержадміністрації Одещини до 8 років колонії

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив розгляд кримінального провадження за обвинуваченням експосадовців райдержадміністрації Одещини.
Віктор Грєков

Вищий антикорупційний суд засудив до 8 років позбавлення волі колишнього голову та ексспівробітницю Кілійської районної державної адміністрації Одеської області. Їх визнали винуватими в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляють прес-служби ВАКС і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«17 жовтня колегія суддів ВАКС визнала винуватими колишнього голову та колишню співробітницю Кілійської РДА Одеської області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 368 КК України та ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України відповідно. ВАКС ухвалив призначити покарання кожному обвинуваченому у виді позбавлення волі на строк 8 років з позбавленням права обіймати посади державної служби в органах державної влади та інших державних органах, їхніх апаратах строком 3 роки, з конфіскацією всього майна», – інформує суд.

У САП повідомили, що обох обвинувачених визнали винуватими у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди у розмірі 2300 доларів за погодження в інтересах третьої особи документів на отримання 2 га землі, розташованої на території Вілківської міської ради Одеської області.

Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати ВАКС.

У повідомленнях органів не вказуються прізвища обвинувачених, проте, за даними «Слово і діло», йдеться про ексголову Кілійської РДА Віктора Грєкова та ексголовну спеціалістку цієї РДА Тетяну Волкову.

Нагадаємо, ВАКС засудив до 6 років колонії колишнього начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції. Також антикорупційний суд засудив до 7 років колонії ексдиректорку держпідприємства зі структури НААН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: