ЄС має намір збільшити фінансування фонду для постачання зброї Україні – Bloomberg

Читать на русском
Журналісти зазначили, що планам країн-членів ЄС може завадити Угорщина, яка продовжує блокувати європейські ініціативи щодо виділення коштів Україні.
Фото: Укрінформ

Країни ЄС мають намір суттєво збільшити фінансування Європейського фонду миру, з якого виробляють закупівлю зброї для України.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на «обізнані джерела».

У ЄС назвали кількість переданих Україні артилерійських снарядів та ракетБоррель назвав найближчі місяці вирішальними у війні росії проти України і запевнив, що країни Європи й надалі передаватимуть ЗСУ озброєння та снаряди.

За даними журналістів, Євросоюз хоче збільшити бюджет фонду майже на 50% – на 3,5 млрд. євро.

При цьому зазначається, що планам країн-членів ЄС може завадити Угорщина, яка продовжує блокувати європейські ініціативи щодо виділення коштів Україні.

Наразі бюджет структури становить близько 7,9 мільярдів євро. Фонд відшкодовує європейським урядам постачання озброєння та боєприпасів до України, але також використовується для підтримки інших країн.

Нагадаємо, раніше в угорському уряді підтвердили, що не схвалили виділення чергового траншу з Європейського фонду миру, який фінансує військове обладнання для України.

Петер Сійярто назвав три причини такого рішення. Одна з них полягає в тому, що Україна додала OTP Bank до списку міжнародних спонсорів війни.

Раніше повідомлялося, що глави МЗС Німеччини та Угорщини посварилися через блокування допомоги Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: