Будуть активні бої: у ГУР спрогнозували розвиток війни у найближчі 2-3 місяці

Читать на русском
У розвідці прогнозують, що у найближчі два-три місяці в Україні будуть активні бойові дії як наступального, так і оборонного характеру.
Фото: KyivPost

Найближчі два-три місяці в Україні будуть активні бойові дії – як наступального, так і оборонного характеру.

Такий прогноз надав заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

У розвідці пояснили, чому ЗСУ не зайшли до Криму навесні, як обіцяв БудановУкраїна, безперечно, поверне Крим і це може статися, коли ще буде тепло, сказав представник розвідки Андрій Юсов.

«Скажу так: у найближчі 2-3 місяці будуть активні бойові дії. Як наступального, так і оборонного характеру, тому що наша стратегічна мета і ціль – це звільнення всіх наших територій. Росіяни будуть намагатися все ж таки виконати ті завдання, щоб сказати, чи закінчили вони свою «спеціальну військову операцію», чи не закінчили. Тим не менш, ми будемо орієнтуватися на середину літа – чи вдасться противнику виконати свої плани з модернізації, з перегрупування, з формування нових з'єднань, частин, як у них відбудеться реформування», – розповів Скібіцький в інтерв'ю РБК-Україна.

Він нагадав, що росіяни офіційно заявили про реформування, відновлення Ленінградського та Московського військових округів. Після цього можна буде проводити оцінку можливостей рф і прогнозувати можливий характер дій на осінньо-зимову кампанію.

Скібіцький також розповів, чи планують окупанти активізувати бойові дії на певних напрямках фронту: за його словами, найближчими місяцями вони будуть зосереджені на утриманні захоплених територій та спробах вийти на кордони Луганської та Донецької областей.

Але на останнє вони поки що нездатні: «Тому що ми не бачимо створення потужних ударних угруповань. У них є проблеми з комплектуванням, насамперед озброєнням і військовою технікою. Нові підрозділи, частини і з'єднання необхідно відповідним чином оснастити озброєнням, технікою. І реально ми зараз спостерігаємо, що те озброєння, яке знімається зі складів зберігання, з арсеналів, потребує ремонту, вдосконалення, модернізації».

Нагадаємо, керівник ГУР Кирило Буданов раніше говорив, що вважає реальним вийти на міжнародно визнані кордони України цього року.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна хоче до зими повністю завершити війну з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: