У двох районах Дніпропетровщини без води залишаються понад 200 тисяч мешканців – глава ОВА

Читать на русском
Лисак повідомив, що в області розгорнули майже 250 пунктів видачі води. Для її доставки задіяли великі цистерни, водовози та навіть пожежні машини.
Фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Через підрив росіянами Каховської ГЕС без води залишаються понад 200 тисяч мешканців Дніпропетровщини.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Чим може обернутися катастрофа на Каховській ГЕС для екології та сільського господарстваЯк підрив окупантами Каховської ГЕС вплине на довкілля та сільське господарство України – на інфографіці.

«Це вся Нікопольщина та кілька громад Криворізького району. Їхнім мешканцям уже доставили 6 тисяч тонн питної та технічної води. Розгорнуто майже 250 пунктів її видачі», – розповів Лисак.

Для доставки води задіяли великі цистерни та водовози. До робіт долучились і рятувальники ДСНС, які везуть воду пожежними машинами.

Лисак також додав, що для ліквідації наслідків підриву ГЕС влада будує магістральний водопровід «Інгульець-«Південне», роботи на цьому напрямку «ведуться 24/7».

Нагадаємо, що після аварії на ГЕС вода у Дніпрі за деякими показниками забруднена у 28 тисяч разів більше за норму.

Раніше у МОЗ попередили, що після прориву дамби у колодязях та відкритих водоймах на півдні можуть виявитися небезпечні для здоров'я хімічні речовини, а також збудники інфекційних хвороб.

Також в «Укргідроенерго» спрогнозували, скільки років вода не надходитиме до Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: