В «Укргідроенерго» спрогнозували, скільки років вода не надходитиме до Криму

Читать на русском
Як відомо, до Криму водопостачання не відбувається, тому що вже в Каховському сховищі набагато нижчий рівень води, ніж потрібен для того, щоб йти по Кримському каналу.
фото: Фокус

В «Укргідроенерго» заявили, що до Криму вода не надходитиме щонайменше рік. Водопостачання Криму, яке було порушено після підриву окупантами Каховської ГЕС, вдасться відновити лише до літа наступного року.

Про це гендиректор компанії Ігор Сирота заявив у коментарі CNN.

Як відомо, до Криму водопостачання не відбувається, тому що вже в Каховському водосховищі набагато нижчий рівень води, ніж потрібен для того, щоб йти по Кримському каналу.

Що відомо про Каховську гідроелектростанцію, яку підірвали росіяниЩо відомо про Каховську гідроелектростанцію на Херсонщині, яку зруйнували окупанти – на інфографіці.

«Зрозуміло, що Кримський канал буде осушений, води там бути не може. Коли Крим буде деокуповано, ми вирішуватимемо питання комплексно - водопостачання наших чотирьох регіонів та Криму. Я думаю, що це буде не раніше наступного року, після повені», - розповів Сирота.

Згідно з його словами, якщо з якихось причин Крим не вдасться деокупувати, то канал, яким подається вода, буде просто перекритий.

«Ми насамперед постачатимемо Херсонську, Дніпропетровську, Запорізьку та Миколаївську області. Це ті регіони, які зараз відчуватимуть дефіцит води, як питної, так і промислової», - зазначив Сирота.

При цьому він наголосив, що якщо рівень води в Каховському водосховищі впаде нижче трьох метрів, це призведе до серйозних екологічних наслідків.

«Ми сподіваємося, що нижня гідротехнічна споруда залишилася неушкодженою. Якщо це так, то рівень Каховського водосховища може залишатися в межах 6-7 метрів. Якщо вона буде пошкоджена, то вода потрапить у критичну зону», - додав гендиректор «Укргідроенерго».

За його словами, зараз розглядаються альтернативні рішення щодо забезпечення населення передусім питною водою.

Нагадаємо, що через знищення Каховського водосховища окупанти не знають, як забезпечити Крим водою. Росіяни готують примусову «евакуацію» у Криму.

Також стало відомо, що Україна побудує 87-кілометровий водогін для забезпечення водою півдня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: