САП у серпні скерує до суду справу посадовця Міноборони

Читать на русском
Антикорупційний суд пришвидшив сторону захисту в ознайомлення з матеріалами розслідування за підозрою посадовця оборонного відомства.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 1 серпня скерує до суду кримінальне провадження стосовно заступника начальника управління координації зовнішньоекономічної діяльності Міністерства оборони Володимира Терещенка у заволодінні 1,34 млн доларів.

До цієї дати Вищий антикорупційний суд рішенням від 15 червня обмежив сторону захисту в ознайомлення з розслідуванням, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, у лютому 2023 року Офіс генерального прокурора і Державне бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому заступнику директора державного зовнішньоторговельного та інвестиційного підприємства «Промоборонекспорт» Володимиру Терещенку у заволодінні 1,34 млн доларів. На момент підозри він обіймав посаду заступника начальника управління координації зовнішньоекономічної діяльності Міноборони. Пізніше справу скерували до НАБУ. В ній завершили слідство і відкрили матеріали слідства стороні захисту, але вона зволіє з ознайомленням.

«Клопотання задовольнити частково. Встановити стороні захисту, строк до 01.08.2023 року включно для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні №22017000000000239, після спливу якого сторона захисту буде вважатися такою, що реалізувала своє право на доступ до них», – ідеться в рішенні.

Після 1 серпня САП має скласти обвинувальний акт і скерувати його до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: