Монополіст «Військсервіс-волонтер» за допомогою ОАСК блокує закупівлю харчування для армії – ЗМІ

Читать на русском
Міноборони з початку року не може провести аукціони на закупівлю харчування для українських військових. Причина – блокування тендерних процедур. У схемах замішані Воєнсервіс-волонтер та судді ОАСК.
фото facebook 1 ОТСБ

Міноборони з початку року не може провести аукціони на закупівлю харчування для українських військових. Тендери з 12 лотів так і не відбулися через оскарження умов проведення закупівлі з боку компанії, афілійованої з монополістом ТОВ «Військсервіс-волонтер».

Про це повідомляє «Апостроф», посилаючись на дані порталу публічних закупівель «Прозорро».

Неякісна техніка для ЗСУ: заарештований голова «Кузні на Рибальському»Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід голові заводу Кузня на Рибальському Валерію Шандрі. Він заарештований під заставу майже в 450 млн грн.

«Так, ТОВ «Українська компанія «Торг-Інвест», яка є підрядником «Військсервіс-Волонтера» і не вигравала державних закупівель самостійно, з початку року на користь «Волонтера», подала 24 скарги до АМКУ. Крім того, «УК «Торг-Інвест» вже двічі з початку року оскаржив умови тендерних закупівель МОУ в Окружному адмінсуді м. Києва», - пише видання.

Зазначається, що скарги цієї компанії до АМКУ та суду ідентичні за своїм змістом і формальні по суті.

«Сателіт «Волонтера» в позовах просить зобов'язати МОУ інакше вказати адреси, за якими необхідно постачати продукти, або інакше прописати терміни виконання зобов'язань постачальником за договором. Хоча аналогічні умови договорів МОУ було прописано у всіх тендерних закупівлях, які виграв «Військсервіс-Волонтер». І тоді компанія та її сателіти нічого не оскаржили», - сказано у повідомленні.

За даними видання, судді ОАСК Огурцов та Кузьменко, які розглядають чергову скаргу «УК» Торг-інвест», нібито підіграють «схемі» блокування тендерних процедур МОУ. Це означає, що Міноборони матиме всі шанси пролонгувати минулорічні контракти на поставки продуктів до армії з «Військсервіс-Волонтером».

Зазначимо, за інформацією «Цензор.нет», «Військсервіс-Волонтер» у 2021 році за сприяння ексзаступника міністра оборони Ігоря Халімона отримав від Міноборони панрядів на 1,2 млрд грн, монополізувавши таким чином харчування ЗСУ на всі 100%.

Пізніше ДБР відкрило відносно Халімона та «Військсервіс-Волонтера» кримінальне провадження та оголосило колишньому чиновнику повідомлення про підозру. «Волонтер» постачав у військові частини ЗСУ неякісні продукти.

У грудні 2021 року Міноборони продовжило пролонгувало окремі харчові контракти з «Волонтером» до березня поточного року, оскільки не встигло провести нові тендери на харчування ЗСУ.

Нагадаємо, українську армію збільшать ще на 100 тисяч солдатів.

«Слово і діло» писало про те, яка зараз техніка є на озброєнні ЗСУ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: