Безвідповідальний вибір поступитися контролем над суверенітетом: Блінкен про ядерну зброю в Білорусі

Читать на русском
Держсекретар США Ентоні Блінкен відреагував на заяву президента рф володимира путіна про розміщення перших одиниць тактичної ядерної зброї на території Білорусі.
Фото bbc.com

Держсекретар США Ентоні Блінкен відреагував на заяву президента рф володимира путіна про розміщення перших одиниць тактичної ядерної зброї на території Білорусі.

Про це пише Bloomberg.

Як змінювалися розміри ядерних арсеналів США, росії та інших країн «клубу»Скільки ядерних боєголовок налічується у світі та як змінювалися розміри арсеналів дев'яти ядерних держав – на інфографіках.

Він засудив Александра Лукашенка за безвідповідальний та провокаційний вибір поступитися контролем над суверенітетом Білорусі всупереч волі білоруського народу.

Крім цього, держсекретар заявив, що наразі США не бачать що росія готується застосувати ядерну зброю та нагадав, що путін серед іншого виправдовував своє вторгнення в Україну бажанням гарантувати, що Київ не отримає ядерну зброю.

«Було б досить іронічно для президента путіна зараз говорити про розміщення ядерної зброї на території сусідньої держави, зокрема ту, яка відмовилася від ядерної зброї, яка їй дісталася, коли розпався Радянський Союз», – додав Блінкен.

Нагадаємо, у п’ятницю, 16 червня, російський диктатор володимир путін повідомив, що перші російські тактичні ядерні заряди вже перебувають на території Білорусі, а остаточно переміщення завершиться до кінця року.

Моніторингова група «Беларускі Гаюн» зазначила, що наразі немає жодних фактів, які вказують на реальне переміщення тактичної ядерної зброї з рф на територію Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: