Болгарія надасть Україні нову партію військової допомоги

Читать на русском
За словами міністра оборони країни, новий пакет допомоги складатиметься зі зброї та боєприпасів, що знаходяться на складах у Болгарії.
Ілюстративне фото / stimson.org

Уряд Болгарії готує новий пакет військової допомоги для Збройних Сил України.

Про це міністр оборони країни Тодор Тагарев повідомив в інтерв'ю порталу Svobodna Europa.

Загроза глобальному миру: Болгарія оприлюднила широкий звіт щодо агресії рфРосійська армія чинить систематичні військові злочини в Україні, а це є безпосередньою загрозою глобальному миру..

Він нагадав, що першу партію допомоги Україна отримала кілька місяців тому. Президент Румен Радєв був незгодний з таким рішенням, проте новий уряд на чолі з прем'єр-міністром Миколою Денковим має іншу позицію.

За словами Тагарева, новий пакет допомоги складатиметься зі зброї та боєприпасів, що знаходяться на складах у Болгарії.

«Йдеться про озброєння та боєприпаси, які вже є в наявності. Багато хто з них прострочений або знаходиться в кінці терміну служби, і в будь-якому випадку має бути замінений», – розповів Тагарев.

Він не уточнив обсяг нової військової допомоги, але вказав, що обсяги поставкок будуть приблизно такими ж, як і минулого разу.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, Болгарія через посередників відправила зброї для ЗСУ на 1 млрд доларів.

Раніше повідомлялося, що Болгарія не веде переговори про безоплатні постачання Україні своїх винищувачів МіГ-29. Але вона готова змінити їх на сучасні літаки від союзників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: