ВАКС скасував заочний арешт Клюєва

Читать на русском
Апеляційна палата задовольнила скаргу захисника колишнього керівника Адміністрації Віктора Януковича про скасування запобіжного заходу.
Андрій Клюєв

Апеляційна палата скасувала заочне взяття під варту колишнього глави Адміністрації президента Віктора Януковича, екссекретаря Ради нацбезпеки та оборони Андрія Клюєва.

Таке рішення палата Вищого антикорупційного суду ухвалила 4 лютого, повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, у висновках колегії у складі головуючого Андрія Никифорова, суддів Олега Павлишина та Валерії Чорної вказується, що Клюєва заочно взяли під варту в кримінальному провадженні, слідство в якому зупинене. Тому, на їх думку, для застосування запобіжного заходу слідство у справі необхідно було відновити, а потім зупинити у зв'язку з оголошенням у розшук.

Водночас судді погодилися з висновками слідчого судді про те, що Клюєву повідомлено про підозру і він набув відповідного статусу. На думку судді, підозра є обґрунтованою, а ризики переховування від слідства дійсно існують, оскільки місце перебування ексглави АП досі не встановлено. Однак, судді задовольнили скаргу і скасували заочний арешт Клюєва через те, що слідство у справі було зупинено на момент ухвалення рішення.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України планувала оскаржити рішення суду про завершення розслідування щодо Клюєва. Раніше його зняли з виборів до Верховної ради України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: