Росія збільшила кількість гелікоптерів на Запоріжжі через контрнаступ ЗСУ – британська розвідка

Читать на русском
Росія отримала тимчасову перевагу на півдні України, особливо завдяки своїм ударним вертольотам, які використовують ракети більшої дальності проти наземних цілей.
Getty Images

Британська розвідка припускає, що російські війська тимчасово отримали перевагу у повітрі на півдні, оскільки з початком контрнаступу України туди перекинули додаткові ударні гелікоптери.

Про це у Твіттері повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

«З початком українських контрнаступальних операцій на півдні України, Росія посилила свої ударні вертолітні сили в регіоні. На знімках видно, що понад 20 додаткових російських гелікоптерів були перекинуті в аеропорт Бердянська, що приблизно за 100 км за лінією фронту», - заявили у британському відомстві.

У Міноборони Сполученого Королівства також зазначили, що цілком імовірно, що росія отримала тимчасову перевагу на півдні України, особливо завдяки своїм ударним вертольотам, які використовують ракети більшої дальності проти наземних цілей.

Раніше у розвідці наголошували, що впродовж останніх двох тижнів спостерігається збільшення тактичних бойових вильотів російської авіації, особливо на півдні України, на тлі контрнаступу українських військових.

Нагадаємо, що за минулий тиждень внаслідок наступальних дій визволили сім населених пунктів. Зокрема, села Новодарівка у Запорізькій області, а також Сторожового, Благодатного та Нескучного на Донеччині.

Генсек НАТО заявив, що наступ українських бійців на окуповані території демонструє перші ознаки успіху.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: