У Дніпрі ліквідували наркосиндикат, серед затриманих четверо поліцейських

Читать на русском
Поліцейські прикривали злочинну організацію, яка торгувала метамфетаміном, вважає слідство. Щомісяця організатори наркобізнесу отримували понад 1,5 млн гривень прибутку.
Фото: ДБР

Правоохоронці нейтралізували злочинну організацію, що спеціалізувалась на масовому збуті психотропних речовин у Дніпропетровській області. В результаті спецоперації було затримано 9 осіб, у тому числі 4 правоохоронці.

Про це повідомляють СБУ та Держбюро розслідувань.

Торгівля і контрабанда наркотиків: скільки випадків виявили за п'ять роківНаціональна поліція в минулому році щодня розкривала 60 злочинів, пов'язаних з наркотиками.

«Встановлено, що мешканець Дніпра організував потужну злочинну організацію, яка торгувала метамфетаміном. До незаконного бізнесу він залучив навіть свою дружину. «Прикривали» цю діяльність 4 правоохоронці одного з районних управлінь Дніпропетровщини. Наркотичні речовини продавалися цілодобово на території однієї зі станцій техобслуговування автомобілів. Там була облаштована спеціальна кімната, де всі охочі могли не лише купити дозу, а й одразу вжити куплений товар. Коштувала така послуга 750 гривень за одну дозу», – розповіли правоохоронці.

За попередніми даними, організатори наркобізнесу щомісяця отримували понад 1,5 млн гривень прибутку.

У ході спецоперації пройшли 35 обшуків: вилучено чорнові записи, мобільні телефони, ноутбуки та вже розфасовані пакети з наркотиками. Затримано 9 осіб, четверо з яких – правоохоронці.

Затриманим повідомили про підозру у створенні та участі у злочинній організації, придбанні та збуті наркотичних речовин, організації місця для вживання наркотиків (ч.ч. 1, 2, 3 ст. 255, ч.ч. 2, 3, 5 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 317 КК України).

У Нацполіції повідомили, що наразі проводять повний аудит діяльності кримінального блоку поліції Дніпра, зокрема кожен оперативний співробітник пройде перевірку на поліграфі.

Керівника та заступника начальника райуправління поліції відсторонено від виконання обов'язків і надалі буде прийнято рішення про їх перебування на посадах.

Нагадаємо, навесні в Україні викрили масштабне угруповання наркоторговців, які виробляли психотропні речовини у промислових масштабах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: