Наркокартель намагався підірвати боєготовність українських військ: деталі викриття

Читать на русском
За даними слідства, угруповання продавало майже 250 тисяч доз наркотичних речовин на місяць, вартістю близько 70 млн грн.
Державне бюро розслідувань

В Україні викрили масштабне угруповання наркоторговців, які виготовляли психотропні речовини у промислових масштабах.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Зазначається, що злочинці реалізовували наркотики оптовим замовникам та у роздріб на території декількох областей, а місячний грошовий обіг угрупування складав десятки мільйонів гривень.

«В останні місяці, користуючись воєнним станом, наркоділки особливо активізувалися. В полі їхнього зору, у тому числі були й прифронтові райони. Не полишали вони спроб проникнути та в середовище військових та підірвати таким чином боєготовність наших підрозділів», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, угруповання продавало майже 250 тисяч доз наркотичних речовин на місяць, вартістю близько 70 млн грн.

«Аби легалізувати доходи, отримані від наркобізнесу, організатор та співучасник купували рухоме та нерухоме майно по всій Україні. Діяльність такого розгалуженого угрупування важко було б організувати без сприяння представників у правоохоронних органах», - додали у ДБР.

Наркокартель намагався підірвати боєготовність українських військ: деталі викриттяДержавне бюро розслідувань

Там повідомили, що правоохоронці провели понад 35 обшуків у Києві, Черкаській, Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій, Одеській та Херсонській областях.

«За результатами оперативно-слідчих дій затримано організатора, трьох членів організованої групи, а також одного із найбільших гуртових покупців», - зазначають правоохоронці.

Крім того, під час обшуків було виявлено та вилучено понад 20 кг психотропних речовин, понад 600 літрів прекурсорів, які вже були підготовлені для виготовлення наркотиків, відповідне обладнання, понад 60 тисяч доларів США, отриманих в результаті злочинної діяльності та інші речові докази, які доводять провину підозрюваних.

«Наразі учасникам організованої групи повідомлено про підозру у створенні злочинного угрупування, що займається незаконним виготовленням, придбанням, зберіганням, перевезенням, пересиланням з метою збуту та збутом психотропних речовин та прекурсорів в особливо великому розмірі на території України», - додали у відомстві.

Також про підозру повідомили оптовому покупцю та реалізатору наркотиків.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада посилила відповідальність за вживання військовими алкоголю та наркотиків.

Нагадаємо, у лютому в Кривому Розі «накрили» наркокартель, в операції брали участь 1200 правоохоронців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: